Menu

Wysokiej jakości żywność to przede wszystkim zaangażowanie w sezonowe, lokalne produkty i staranność w ich odtwarzaniu na talerzu. W restauracji stawiamy na prawdziwie towarzyskie doświadczenia, które wykraczają poza wyśmienite wspólne menu, obejmując również relaksującą i ciepłą atmosferę naszego lokalu.

mniejsze

Boulettes de poulet

32 PLN
mięso drobiowe z farszem z sera gruyere w chrupiącej panierce, z cebulą i czosnkiem oraz lubczykowym sosem pomidorowym

Krewetki w cieście kataifi [5szt.]

42 PLN
podane na delikatnie pikantnej salsie pomidorowej z dodatkiem aromatycznej kolendry

Ślimaki pieczone - 6 szt./12 szt.

35/64 PLN
w ziołach z emulsją maślaną, podane z chrupiącym pieczywem

Pierożki z ragu z kaczki [3szt. / 5szt.]

30/42 PLN
z aromatycznym sosem demi-glace z kaczki

Ser brie

46 PLN
zapiekany z rozmarynem, czerwonym pieprzem i soczystymi pomidorkami cherry, w towarzystwie pieczonych orzechów laskowych, emulsji maślanej palonego czosnku, podany z aromatyczną grzanką

Krewetki w sosie winnym

46 PLN
z czosnkiem oraz świeżo siekaną natką pietruszki

Talerz serów

56 PLN
ser Brie de Meaux (ser z krowiego mleka) ser Tomme de Chevre (ser kozi) ser Bleu d’ Auvergne (ser pleśniowy)

Tatar wołowy

56 PLN
szarpana soczysta polędwica wołowa w towarzystwie grzybów nameko, kaparów, piklowanej czerwonej cebuli, chrupiącego kiszonego ogórka, musztardy francuskiej, rukoli i sosu ziołowego; całość posypana serem gruyere

Pierożki buraczane [3szt. / 5szt]

32/46 PLN
z kremowym musem z koziego sera, podane na puree z buraka, skropione odrobiną oliwy słonecznikowej

Foie gras

98 PLN
smażona na maśle, podana na grillowanej brioszce, w towarzystwie blanszowanego na maśle ziołowym szpinaku z dodatkiem jeżyny i ziaren granatu. Danie dopełnia chrupiący chrust z ziemniaka. (dostępne jedynie przy wcześniejszym złożeniu zamówienia)

Zupy

Cebulowa grzanką

28 PLN
z tymiankiem, na wytrawnym białym winie, pod pierzynką z palonego sera

Z owocami morza

38 PLN
wytrawna, mocno pomidorowa, z kałamarnicą, krewetkami, małżami i mulami

Większe

Schab wieprzowy po parysku

38 PLN
w towarzystwie ziemniaków z pieca oraz zasmażanej kapusty

Rigatoni z pastą truflową

34/42/58PLN
makaron ze świeżą pastą z trufli, cebulą, czosnkiem i natką pietruszki. Dostępny w trzech wersjach: saute, z kurczakiem lub z krewetkami

Mule w pomidorach

46 PLN

Mule w emulsji maślano-winnej

46 PLN

De volaille

48 PLN
z masłem truflowym, w towarzystwie puree z ziemniaków oraz brokułu bimi

Boeuf Strogonow

68 PLN
podany z chrupiącą pszenną bagietką

Filet z kaczki

58 PLN
puree ziemniaczane z musztardą francuską, natką pietruszki, pieczonym burakiem, brokułem bimi, musem z selera z białą czekoladą oraz sosem z wędzonej wiśni

Dorada

56 PLN
pieczona w całości z francuskimi ziemniakami z pieca oraz aromatycznym sosem ziołowym

Filet z łososia

76 PLN
pieczony w chrupiącym cieście kataifi, podany na lekkim musie z selera, w towarzystwie zielonego brokułu bimi

Polędwica z dzika

86 PLN
podana na delikatnym musie z buraka w towarzystwie puszystych placków rosti; całość dopełnia brokuł bimi i kalafior romanecso

Owoce morza w emulsji maślanej

96 PLN
kalmary, krewetki i mule duszone we francuskim wytrawnym winie podawane z chrupiącą bagietką

słodkie

Tarta cytrynowa

22 PLN
klasyczna tarta cytrynowa na kruchym spodzie

Creme Brulee

20 PLN

Fondant czekoladowy

34 PLN
podany z lodami śmietankowymi i sosem porzeczkowym

Crepes Suzette

22 PLN
naleśniki flambirowane likierem pomarańczowym

Puchar lodowy

18 PLN
naleśniki flambirowane likierem pomarańczowym

Uprzejmie informujemy, iż do stolików powyżej 4 osób, doliczona zostanie usługa serwisowa wysokości 10% wartości rachunku.